Working Equitation Wedstrijd

Zondag 7 augustus 2022

Informatie over de inschrijving, de wedstrijd & boekingen:

 Inschrijven kan t/m 15 juli 2020 of totdat het maximale aantal starts bereikt is.
 U krijgt van ons via mail een bevestiging voor de inschrijving, binnen 3 tot 4 werkdagen.
 Per combinatie 1 inschrijfformulier invullen
 Inschrijven verplicht de deelnemer tot het betalen van inschrijfgeld
 Afmelden kan t/m 15 juli 2020, daarna is er zonder doktersverklaring geen restitutie mogelijk.

Aanmeld formulier WE wedstrijd van 7 augustus 2022

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor de Working Equitation wedstrijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Gegevens ruiter*
Gegevens paard*
Ik wil me graag aanmelden voor de klasse:*
Het startgeld wordt op de dag zelf contant afgerekend bij het secretariaat. Bij voorkeur gepast betalen.
Huur box of manege paard*
Wij verhuren boxen tijdens de wedstrijd dag, deze is gevuld met stro en voordroog hooi. Indien u iets anders wenst is dit in overleg mogelijk. Betaling is contant op de dag zelf.
Ondersteunende MUZIEK voor de dressuur en de trail*
Muziek dient op de dag zelf aangeleverd te worden met duidelijke instructies over het af te spelen nummer, Manege Satana is niet verantwoordelijk voor een evt. foutief gespeeld nummer. LET OP: Bij een USB stick met 50 nummers of meer is meer is het niet makkelijk voor de vrijwilliger van de muziek om het juiste bestand te vinden in korte tijd. Gelieve hier rekening mee te houden en duidelijke bestanden aanleveren.
Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals hier onder beschreven:*
• De wedstrijd wordt georganiseerd door Manege Satana, met inachtneming van het officiële regelboek van de WEH (Working Equitation Holland) • De wedstrijd is een open wedstrijd, je hoeft niet lid te zijn van WEH of een andere vereniging • Iedereen doet mee op eigen risico, Manege Satana is niet verantwoordelijk voor ongevallen, vermissingen, diefstal en/of schade aan goederen/paard meegenomen door ruiter. • Voorafgaand aan de wedstrijd dient van het paard een geldig paspoort met geldige entingen te worden getoond, dit betekent dat het paard de basisenting en jaarlijkse influenza-enting moet hebben gehad. • Iedereen dient met een goedgekeurde helm te rijden (zie regelboek). • Op het inrijterrein mag gebruik worden gemaakt van sporen en zweep, maar wel met respect naar paard en andere deelnemers, overmatig spoor- of zweepgebruik kan leiden tot diskwalificatie. • De paddock-officer is een official, deze staat in nauw contact met de hoofdjury. Mocht zijn/haar waarschuwing niet worden nageleefd, zou het kunnen dat de jury tot diskwalificatie overgaat
Noteer hier eventuele bijzonderheden waar wij rekening mee kunnen houden.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat houdt een Working Equitation wedstrijd in?

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in  verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen.

De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk. Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn, als je iets drie keer moet vragen is het rund al ontsnapt. In de hoogste klasse (Masters) worden alle wedstijdonderdelen ook nog eens eenhandig gereden. Teamwork en vertrouwen in elkaar zijn essentieel! Daaraan werk je bv. bij het trainen met WE-hindernissen. Dat is leuk en afwisselend werk, waarbij al doende oefeningen als keertwendingen, wijken en later ook wissels en pirouettes op een serieuze maar speelse manier aan bod komen.

Een Working Equitation (WE) wedstrijd bestaat uit meerdere onderdelen.
In ieder onderdeel kun je punten verdienen waarmee het klassement wordt opgemaakt.

Wij organiseren de onderdelen: dressuur, stijl trail en speed trail (vanaf WE2).

De dressuur proef worden in de 20×40 binnen rijbaan gereden.
De trail proeven zijn in de 25×60 buiten rijbaan.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Working Equitation Holland. https://www.workingequitationholland.nl/
Daar kunt u onder andere de dressuur proeven en de wedstrijd regelementen  bekijken

Scroll naar top