Lessen

U kunt bij ons kiezen tussen losse lessen of een kwartaal abonnement.
Een kwartaal abonnement is voordeliger, er zitten wel een aantal voorwaarden aan.
Deze voorwaarden staan onder de download knop: informatie nieuwe leden

Groepslessen

Op Manege Satana worden voornamelijk groepslessen gegeven.  

Waarom groepsles: omdat het gezellig is, maar ook omdat het voor de meeste mensen niet haalbaar is om iedere week privéles te betalen. Daarnaast leer je van het rijden in een groep het paard beter te controleren, omdat er eerder een onverwachte situatie ontstaat. (Bijvoorbeeld: de pony voor jou gaat stil staan om te mesten.) Op onverwachte situaties moet de ruiter reageren en met hulp van de instructie leert de ruiter hiermee om te gaan.  Bovendien leert de ruiter ook omgaan met de voor en nadelen van het kudde gedrag van het paard.

In de groepslessen rijden mensen met een manege paard, maar ook met een eigen of lease paard. Groepslessen zijn voornamelijk dressuur gericht omdat dit de basis is van het paardrijden. Ter afwisseling wordt er in de lessen gesprongen, carrousel gereden, buitenritten gemaakt en spelletjes gedaan om de algemene ontwikkeling van de ruiter te stimuleren.

Groepslessen zijn op vaste dagen en tijdstippen.

Voor alle lessen geldt dat er van de ruiters verwacht wordt dat zij zelf hun paard poetsen en opzadelen voor de les. Er is altijd iemand aanwezig om je te helpen bij de dingen die (nog) niet lukken.
Bij de Junior Traject lessen is het poetsen en zadelen bij de les inbegrepen.
 Na de les dien je jouw paard/pony weer na te verzorgen en alle gebruikte spullen weer netjes op te ruimen.

Tip: zorg dat je minimaal een half uur van te voren aanwezig bent.

Lessen afmelden

Indien je een groepsles minstens 1 dag van te voren afmeld, dan mag je deze in een andere les dan die van je zelf inhalen.
Eenmaal afgesproken inhaallessen kunnen niet opnieuw afgemeld  en ingehaald worden. Lessen kunnen heel makkelijk worden afgemeld via de manege app op je telefoon. Ook inhaallessen kunt u via deze app inplannen. 

Lessen die op de dag zelf worden afgemeld, worden  doorberekend. Dit geldt ook bij ziekte en overmacht.

Voor de extra activiteiten op inschrijving zoals springlessen working equition, freestyle en wedstrijden geldt dat je minimaal 1 week van te voren moet afmelden, anders ben je het inschrijfgeld alsnog verschuldigd.

Wil je stoppen met paardrijden, dat kan natuurlijk ook voorkomen:
Indien je een abonnement hebt dien je deze minimaal 1 maand voor het aflopen van het kwartaal schriftelijk af te melden.

Les aanbod

Welke soorten lessen zijn er allemaal op onze manege:

De basis van onze groepslessen is dressuur gericht, daarnaast hebben we nog diverse andere lessen die wekelijks of maandelijks plaatsvinden. 

Zoals: Springen / Carrousel / Working Equitation / Natural Horsemanship -Freestyle Systeem / Paardrijden op Maat / 
Young Leader Program / Junior Traject

 

Les uitval

De rijlessen gaan het hele jaar door.
In de zomervakantie hanteren wij een aangepast zomerrooster.

Daarnaast zijn er een aantal Feestdagen waarop de lessen uitvallen:
– Nieuwjaarsdag
– 1e & 2e Paasdag
– Koningsdag
– Bevrijdingsdag
– Hemelvaart
– 1e & 2e Pinksterdag
– 1e & 2e Kerstdag
– Oudjaarsavond

Hitte protocol:
Bij extreme hitte (meer dan 32 graden) kan het zijn dat wij de lessen annuleren i.v.m. dierenwelzijn. 

 De lessen die uitvallen worden verwerkt als een tijdig afgemelde les en mogen dus ingehaald worden.

Ruiterpaspoort

Als je bij ons komt paardrijden wordt je ook lid van de FNRS / KNHS. Dit is het overkoepelend orgaan voor manege bedrijven.

Bij de aanmelding ontvang je ook een Ruiterpaspoort vanuit de KNHS. De aanvraag van het ruiterpaspoort gaat tegelijkertijd met het ondertekenen van de FNRS lesovereenkomst, dus daar hoef je verder niets voor te doen. Je ontvangt vanzelf je paspoort en een factuur voor je jaarlijkse lidmaatschap bij de KNHS.

 Via het ruiterpaspoort kan je deelnemen aan alle lessen, activiteiten, opleidingen, ruiterkampen op Manege Satana en worden de resultaten van de FNRS wedstrijden, Zitcompetitie / VCN carrousel kampioenschappen hierin aangetekend.

Het ruiterpaspoort is een persoonlijk document en kun je dus ook meenemen mocht je verhuizen en bij een andere FNRS manege gaan rijden.

Voordelen van het lidmaatschap.

FNRS Manege

Wij zijn een 4 sterren FNRS manege
Klik op het logo om naar de website van de FNRS te gaan.

Wij zijn lid van de FNRS

Wij zijn aangesloten bij branchevereniging FNRS omdat wij hiermee gesteund worden met advies, collectieve voordelen en concrete producten bij onze professionele bedrijfsvoering. De FNRS zorgt er in Nederland voor dat belangen van hippische ondernemers, met een bedrijf zoals die van ons, behartigt worden.

Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Kwaliteit

De kwaliteit op ons bedrijf wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op ons bedrijf schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen. FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden. Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.


Wij zijn in bezit van het veiligheidscertificaat
Klik op het logo om naar de website van Stichting Veilige Paarden sport te gaan.

Welzijn

Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor ons bedrijf. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

 

Wij zijn lid van de KNHS
Klik op het logo om naar de website van de KNHS te gaan.

Samenwerking FNRS-KNHS

Doordat de FNRS samenwerkt met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS), worden onze leden ook lid van de KNHS. Door deze samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kan je deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

Goed geregeld door lidmaatschap FNRS

Doordat wij lid zijn van de FNRS kunt u er van op aan dat bovenstaande punten bij ons goed geregeld zijn. Zo zorgen wij er samen met ruim 400 hippische ondernemers voor dat de kwaliteit van hippische bedrijven in de sector hoog is. 

 

Scroll naar boven