Carrousel Teams

Carrousel rijden is een van de weinige teamsporten binnen het paardrijden en indien je goed zelfstandig kunt stappen, draven en galopperen kan iedere ruiter deelnemen. Dus de manege ruiter die slechts een of twee keer per week rijd op een manegepaard, maar ook de gevorderde wedstrijd ruiter met een eigen paard. Door het FNRS lidmaatschap kunnen de teams van Manege Satana ook deelnemen aan officiële wedstrijden en het Nederlands Kampioenschap Carrousel rijden. Tijdens deze wedstrijden meten de teams zich aan de rest van Nederland en dat doen ze niet zonder succes.
Want er zijn al diverse prijzen mee naar huis gesleept!

 

Bij Manege Satana zijn er meerdere carrouselteams

Satana's (P)ride 1

Paarden carrousel team 
Trainen op donderdag om 20:00 onder leiding van Natasja van der Velden

Dit team is begonnen in 2009 met trainen.
De eerste jaren werden zij gecommandeerd door Tamara. Maar sinds een aantal jaar worden zij in de wekelijkse training door Natasja gecommandeerd en neemt Tamara het over voor de wedstrijden. Dat komt omdat een commandant niet als onderdeel van de groep mag deelnemen.

 

donderdag team
Satana's (P)ride 2

Paarden carrousel team 
Trainen op vrijdag om 20:00 onder leiding van Natasja van der Velden

Onze ruiters waren zo enthousiast dat er een nieuw paarden team gevormd werd. 
In september 2011 zijn zij van start gegaan met de wekelijkse training op vrijdagavond.
De groep bestaat uit voornamelijk volwassen ruiters. Deze groep is altijd in voor een geintje, maar nemen de trainingen wel serieus. En vooral de prix de Élégance is een hot item.

 

vrijdag team
Satana's Pony Fun Team

Pony carrousel team 
Trainen op donderdag om 17:00 onder leiding van Natasja van der Velden

Dit team rijdt zoals de naam het al zegt: voor de FUN. Ze rijden (nog) geen wedstrijden, maar trainen heel serieus aan hun proef om op de jaarlijkse demo dag te laten zien. Dit team is opgestart in september 2018 en heeft het 1e jaar getraind onder leiding van Tamara, maar  omdat de training verhuist is naar de donderdag rijden ze sinds september 2019 bij Natasja.

pony carrousel
Scroll naar boven