Bijzonderheden lessen

Eventuele bijzonderheden worden voor 13:00 op onze website vermeld.

Nieuws brief

Wij communiceren steeds meer via email naar onze leden.
Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Mail dan "info aan" naar lessen@satana.nl

KNHS-dressuur wedstrijd

Inschrijven voor het indoor seizoen 2017/2018 kan via: MijnKNHS!
De datums zijn te vinden in onze KNHS Agenda.

Dagbesteding

Op onze manege is plaats voor dagbesteding voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of lichamelijke beperking. De dagbesteding bestaat voornamelijk uit paarden verzorgen en terreinonderhoud.
Gelieve contact op te nemen met Ritty van der Velden: info@satana.nl / 06-53481010

Bang voor paarden?

Bang voor paarden of paardrijden? Maar wilt u toch graag met paarden bezig zijn? Wij hebben hele brave paarden en pony’s en hele kundige instructrices in huis die u of uw kind helpen over de angst heen te komen. We beginnen altijd met de kennismaking met het paard op stal en uw mag zelf uw grenzen aangeven. Daarna gaan we of met het paard aan de hand werken of als u dat aandurft een stukje rijden.
Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Afbeeldingsresultaat voor mail

 

Nieuwsberichten Manege Satana

 

 

 

 

 

StadTiel: 28-07-2015

Drukke wedstrijdweek Satana
Met maar liefst drie wedstrijden in één week, was het een druk programma bij manege Satana. Overal vandaan kwamen ruiters rijden in Erichem. Bij wijze van experiment werd ook op maandagavond een dressuurwedstrijd georganiseerd en deze zat binnen de kortste keren volgeboekt.

De manege heeft zelf ook het nodige talent in huis. Zo stuurde instructrice Natasja van der Velden Freule fan Odingastate zowel op maandag als zaterdag naar een winstpunt en wist ook twee beslag te leggen op een tweede plaats. Na deze scores is Natasja nu Z2-startgerechtigd met de Friese merrie. Best een prestatie, want zij rijdt dit paard niet als enige, maar deelt haar met eigenaresse Diana Kars.
Natasja stelde ook schimmelmerrie Saint Babette op maandag en zondag voor, in de klasse M1. Dit leverde drie eerste prijzen op (186/193/195).

Haar zus Tamara, ook instructrice op de manege, verscheen maandag in de baan met Colourfull Cannonball. Het was pas de vierde wedstrijd voor deze combinatie. Vanwege zijn jonge leeftijd doet Tamara rustig aan met de palominohengst. Ondanks zijn jonge leeftijd pakt hij het werk heel makkelijk aan en werd in de L1 twee keer eerste met hoge punten (206/196).

Een leerlinge van Tamara haalde bij de B pony's alle eerste prijzen weg op zowel de maandag als de zondag (204/200/197/194). Deze Cloë de Kruijff liet met haar pony Foxy super nette proeven zien en scoorde daarmee zeven winstpunten, waardoor ze nu L1- startgerechtigd is.

 Clubgenote Marieke van Meurs reed op Spierings Siran, de voormalige Z-pony van Tamara naar een keurige tweede prijs, eveneens in de klasse B/DE (190).

 Ook Shari van Tricht volgt lessen bij Tamara. Zij berijdt Fandango DC van Stal van Zandwijk en werd maandag twee keer eerste in de klasse B (202/198).

 

StadTiel: 21-07-2015

Paardensport: Kringkampioen gehuldigd

Bij de paarden ging in de gecombineerde klasse L/M-springen Sarana van der Velden met de eer strijken. Extra keuk was dat ze de kringtitel binnensleepte met een eigen fokprodukt, Just Call Me Explosion.

Van rijvereniging Satana deed Rozemarijn Groenenboom mee aan de wedstrijd bij PSV de Roskam. Zij reed met twee verschillende pony's één proef en werd daarin beide keren eerste. Met Dorado in de Z2/DE (61.47) en op Dancing Highlight in de M1/DE (199). Met de laatste wist ze zich vorige week tijdens een selectie te plaatsen voor de finale van de Divoza Cup. Tevens pakte ze de hoogste score.


FB: 20-07-2015

Een van onze leden heeft een super leuk filmpje gemaakt van een buitenrit van vorig jaar.
Bekijk het filmpje hier: *FILM*

 StadTiel: 07-07-2015

Zaterdag 4 en zondag 5 juli  vond langs de provinciale weg in Deil de laatste selectiewedstrijd plaats voor de Gelderse kampioenschappen. Vanwege de voorspelde hitte was deze wedstrijd omstreden. Extra voorzorgsmaatregelen, zoals de mogelijkheid tot koelen van de paarden en pony's, voldoende drinkwater, vervroegde starttijden en prijsuitreikingen zo snel mogelijk na afloop van de rubriek maakten dat welzijn van mens en dier niet in het gedrang kwam.

Rozemarijn Groenenboom won in Deil beide dagen een proef in de M1/DE met haar Dancing Highlight (205/189).

In de klasse L springen was er nog een eerste prijs na een fijne ronde voor Sarana van der Velden met Just Call Me Explosion.In de klasse L springen was er nog een eerste prijs na een fijne ronde voor Sarana van der Velden met Just Call Me Explosion.


Paardenkrant: 28-06-2015

 

FB: 28-06-2015
Vandaag zijn onze manege ruiters naar de Regio Finale van de FNRS Zitcompetitie in Woudenberg geweest.
En met succes!!!
4 ruiters geselecteerd voor de Kwart Finale!!
Cat 1: 1e prijs Lois Frederiks
Cat 2: 1e prijs Noa Rooijens
Cat 2: 3e prijs Noelle van Leipsig
Cat 4: 1e prijs Gitte van Gent

Daarmee werd Manege Satana: “Best Zittend Ruitersportcentrum

 En niet onbelangrijk:

1e prijs in cat 1
1e prijs in cat 2
3e prijs in cat 2
1e prijs in cat 4

Dus ook nog BEST ZITTEND RUITERSPORTCENTRUM!!

 

StadTiel: 30-06-2015
Zondag konden de dressuurruiters terecht bij Satana. De manege in Erichem beschikt over een enthousiast aantal startende leden, die in de wedstrijdring heel goed presteren. Een van de bekendste is Rozemarijn Groenenboom. Zaterdag deed zij met haar getalenteerde Dancing Highlight in Hellendoorn mee aan een selectiewedstrijd voor de KNHS Divoza-Cup voor jonge pony's. De palomino liet zich heel goed zien en werd in het sterke deelnemersveld tweede. Een dag later pakte de combinatie op de thuiswedstrijd twee keer het oranje lint in de klasse M1/DE (200/199). Met haar andere troef, Dorello herhaalde ze dat staaltje in de Z2/DE en behaalde in die klasse in beide proeven een winstpunt. Voor Rozemarijn staat inmiddels ook al een paard te wachten, een nakomeling van de bekende Totilas.

Tamara van der Velden is de instructrice van Rozemarijn. Zij deed zondag in Hulten mee in de klasse ZZ-Zwaar op een eigen fokproduct van de familie Van der Velden, Adventure. De handige amazone behaalde naast een tweede prijs ook een winstpunt en is daarmee hard op weg naar de Lichte Tour. Op de thuiswedstrijd waren nog twee ponyruiters van de manege succesvol.

 

Marieke van Meurs stelde in de klasse B Spierings Siran netjes voor en werd daarmee een keer eerste (192). De andere proef in die klasse werd gewonnen door clubgenote Cloë de Kruijff in het zadel van Foxy (191).

Overigens hadden leden van de manege nog meer reden tot feestvreugde. ,,Een aantal ruiters van Satana deed bij manege Groenewoude in Woudenberg mee aan de regiofinale van de Zitcompetitie. Deze landelijke competitie is speciaal voor manegeruiters. Zij worden beoordeeld op houding en zit op de paarden en pony's van de organiserende manege, in zowel stap, draf en galop. Er wordt ook een stukje verlicht zitten en rijden zonder beugels gevraagd. De ruiters van manege Satana presteerden in Woudenberg extreem goed. Ze behaalden drie keer een eerste plaats en een derde. Daarmee wonnen zij ook de prijs voor het Best Zittende Ruitersportcentrum. Tevens mag een aantal ruiters naar de kwartfinale op 6 september. Dit zijn voor Cat 1: Lois Frederiks (1e met 72,9%), Cat 2: Noa Rooijens ( 1e met 69,1%) en Noëlle van Leipsig (3e met 66,6%) en in Cat 4: Gitte van Gent (1e met 72,9%)", aldus de tevreden commandante van de club, Natasja van der Velden."

 


StadTiel: 08-06-2015
Manege Satana pakt eerste prijs en prix d'Elegance
Op zondag ging carrouselteam Satana's (P)ride II naar de wedstrijd in Haarlem. De zussen Tamara en Natasja Van der Velden van manege Satana in Erichem trainen dit team iedere vrijdagavond. Natasja: ,,Dit carrouselteam bestaat uit veertien dames en twee heren, tussen de 18 en 50 jaar. Hoewel meer in de richting van de laatste leeftijd, vandaar dat ze in de wandelgangen bekend staan als 'bejaardenteam'. In Haarlem deden we mee in de Tweede Divisie Paarden en ons thema was: "Reach for the Stars". En dat hebben ze gedaan. Met een score van 76,21, ruim vier procent voorsprong op de nummer twee, behaalden we een eerste plaats. Tevens wonnen we de Prix de Elegance."

 

foto van Joyce Verrips.

 

06-06-2015

Hiep Hiep Hoera!Storm is 20 jaar!


StadTiel: 01-06-2015
Paardensport: Hoofdrol voor Natasja van der Velden
Zaterdag en zondag vond bij manege Satana in Erichem een goedbezette dressuurwedstrijd plaats. Een hoofdrol was weggelegd voor een van de instructrices van die manege, Natasja van der Velden. Ze wist maar liefst drie keer in de prijzen te rijden.

,,Ik heb een super weekend gehad. Zaterdag en zondag won ik een eerste prijs op Freule fan Odingastate met super punten, 218 en 219. Mijn eerste wedstrijden met haar in de Z1 verliepen erg moeizaam, maar nu gaat ze steeds meer gedragen en bergop bewegen en dat wordt beloond door de juryleden. De teller staat nu op acht winstpunten en dat betekent, dat we toch moeten gaan beginnen met trainen voor de vliegende wissels. Hopelijk gaat dat lukken en dan gaan we het zeker in het Z2 proberen zodra we er klaar voor zijn. Voorlopig blijven we nog trainen aan meer controle in de Z1-proeven. Met Babbeloe behaalde ik twee winstpunten in de ZZ-Licht en dat zet na vier proeven de teller ook op vier winstpunten. Met Saint Babette werd ik zondag twee keer eerste in de M1. Ze is een heel fijn paard, maar het kost wel heel veel werk om zo'n schimmel echt mooi wit te krijgen voor de wedstrijden."

Natasja's zus, Tamara reed zich in de kijker met een nieuwe troef, Colourfull Cannonball. Met deze palominohengst werd ze twee keer tweede in de L1 (195/191).

Haar leerlinge Rozemarijn Groenenboom is niet meer te stuiten. Zij ging afgelopen week maar liefst drie keer op wedstrijd met Dancing Highlight en bleek niet te kloppen. Op het Pinksterconcours in Druten stuurde zij haar vijfjarige palominoruin naar een eerste prijs in de M1/DE (192). Op de wedstrijd bij Manege Ravenswaaij op vrijdagavond werd ze in die klasse twee keer eerste (199/198). Qua score spande haar optreden op de thuisbasis in Erichem op zondag de kroon want hier werd het duo twee keer eerste met maar liefst 234 en 229 punten, vier winstpunten per proef dus.

Marieke van Meurs is ook een leerlinge van Tamara. Zij sloot haar wedstrijddebuut in de B/DE met Spierings Siran op zondag winnend af (191/191). Saillant detail: in het verleden werd deze vosruin succesvol uitgebracht in de Z-dressuur, Z-springen en het Z-samengesteld door Tamara.


FB: 21-05-2015

 

Vandaag hebben onze medewerkers een clinic paardrijden gegeven aan groep 8 van de Prins Willem Alexander School uit Tiel.  Dit in samenwerking met GeldersGoud.

 

Een initiatief van van Omroep Gelderland, NOC*NSF en de Gelderse Sport Federatie. Omroep Gelderland organiseert met NOC*NSF en de Gelderse Sport Federatie de Gelderse Olympische sportdagen onder de naam Gelders Goud.

 

Onder het motto meedoen is belangrijker dan winnen strijden scholieren van 6 basisscholen (groep 8) op 25 en 26 juni 2015 tegen elkaar op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Dit project is bedoeld om de kinderen die, om wat voor reden dan ook, minder sporten dan gemiddeld toch enthousiast te krijgen voor sporten en bewegen.

 

In de aanloop naar het evenement worden op de zes basisscholen clinics verzorgd en gaan ze aan de slag met lesmateriaal van Olympische educatie van NOC*NSF. Omroep Gelderland maakt van de aanloop op de scholen en het evenement een tv serie.

 

En Manege Satana was een van de uitverkoren bedrijven om zo'n clinic te mogen verzorgen.   

Lijkt het jou leuk om ook een clinic paardrijden met jouw klas te doen?
Dat is mogelijk!!  Jouw school kan dan contact opnemen met ons via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


StadTiel 19-05-2015
Monsterscore op wedstrijden
Het afgelopen weekend gaat weer in de boeken als een extreem druk weekend voor de paardensport. Maar liefst vier wedstrijden vonden er plaats met als hoogtepunt de selectiewedstrijd op zaterdag in Beusichem. Bij de ponycombinaties tekende de winnaars zich duidelijk af. Rozemarijn Groenenboom vervolgde haar zegetocht van vorige week met Dorello in de Z2/DE en werd opnieuw twee keer eerste met in beide proeven een winstpunt.

Zakengids 14-05-2015

 


StadTiel 04-05-2015
Successen voor Satana
Manege Satana in Erichem timmert aardig aan de weg voor wat betreft de sportieve successen. Ruiters van de manege, maar ook hun instructrices rijden regelmatig in de prijzen. Tot de laatste groep behoort Natasja van der Velden.


,,Donderdag heb ik op de wedstrijd in Herveld mijn debuut gemaakt in het ZZ-Licht met Babbeloe. Ik behaalde daar twee keer 225 punten en werd tevens een keer derde. Grote verbeterpunt bleek de arbeidspirouette. De vliegende wissels gingen superfijn evenals de galopappuyementen. Nooit verwacht dat ik zover zou komen, dus erg gelukkig! Een dag later deed een leerling hiervandaan mee aan de wedstrijd bij Manege Ravenswaaij. Deze Rozemarijn Groenenboom startte er met haar pony Dorello in de Z2. Er is de laatste tijd vooral gewerkt aan de ontspanning  bij zowel de amazone als pony en dit werd beloond, want ze werden twee keer eerste met 65,85% en 64,75%. Op zondag zijn we met ons Paardencarrouselteam Satana's (P)ride 1 naar Oudkarspel gegaan om mee te doen aan de carrouselwedstrijd, We wonnen de Eerste Divisie met ruim 73 %. Dit team bestaat nu zes jaar en er rijden voornamelijk manegeruiters  op manegepaarden in en ikzelf, want ik vind carrousel echt geweldig leuk. Deze groep traint iedere donderdagavond onder leiding van mijn zus Tamara."

 

Foto: Carrouselteam Satana’s (P)ride 1 op de Eerste Divisie Carrouselwedstrijd te Oudkarspel

28-04-2014
Afgelopen zaterdag werd de 3e en laatste selectie wedstrijd verreden van de FNRS Zitcompetitie. Daarmee werd ook bekend welke ruiters afgevaardigd zijn naar de regio finale die plaats vindt op zondag 28 juni in Woudenberg.

 

FNRS logo

 

Cat 1.
Lois Frederiks
 Lily Hoogendoorn

 

Cat 2.
Noa Rooijens
Nynke Hofma
 Noelle van Leipsig

 

Cat 3.
Serena van Dijkhuizen
Danielle Van Der Putten

 

Cat 4.
Angela Akkermans
Bianca Schipper
Gitte van Gent

Wij wensen alle ruiters veel succes!!

 

StadTiel 27-04-2015
Op zondag werd bij manege Satana in Erichem een dressuurwedstrijd gehouden, die alleen was opengesteld voor Z-ruiters. Er was mooie sport te zien en een hoofdrol was weggelegd voor de instructrice van de manege Natasja van der Velden. ,,Dit was de laatste wedstrijd in het Z2 voor Babbeloe, roepnaam Buster, en mij. Nu stappen we over naar de ZZ-Licht. De eerste proef kon ik hem heel fijn rijden, al blijft er steeds ruimte voor verbetering. In de tweede proef was ik onvoldoende gefocust en daardoor maakten we daarin te veel grote fouten. Fijn om het terug te zien in de punten. In de eerste proef was ik eerste met 217 punten. Met Freule fan Odingastate had ik al een paar maanden niet gestart, omdat ik het druk had op de manege en ook nog aan haar basis wilde werken. Ik wilde daarbij graag dat ze meer losliet in haar lijf, beter reageerde op mijn hulpen en voorwaarts bleef denken. De opzet is gelukt, ik was erg tevreden over haar en de jury was het met mij eens want we werden tweede en derde in het Z1 met 211 en 210 punten."

 

StadTiel 21-04-2015
De zussen Van der Velden vertegenwoordigden manege Satana. De jongste, Sarana werd zowel op zaterdag als op zondag tweede in de klasse B met de door de familie zelf gefokte Carthinsky Z. De vosruin liet vier foutloze ritten bijschrijven. Oudere zus Natasja verscheen in de baan met Saint Babette. Met deze schimmelmerrie is ze ook succesvol in de M1-dressuur. Na een nette rit mocht ze opstellen als vierde.

 

StadTiel 13-04-2015

 

Prima prestatie Satana's Mini Pride
Een aantal ruiters van manege Satana uit Erichem zette zondag een prestatie van formaat neer. De carrouselgroep van deze manege, Satana's Mini (P)ride 2 deed in Nijkerkerveen mee aan de Carrousel Kampioenschappen.
Deze groep, bestaande uit acht meisjes en vier jongens van negen tot zeventien jaar, werd begeleid door de bekende regionale amazone, Natasja van der Velden. ,,Mijn groep deed het super goed. Zij behaalden met hun Disney-manoeuvre een derde prijs met 70,663%, slechts 0,2% verschil met de nummer 2. Het commentaar van de jury luidde: een heel mooi samengestelde proef, het tempo zou iets hoger mogen. Daarnaast wonnen zij ook nog de Prix de Elegance, dat is de prijs voor de groep die qua harnachement, kleding en verzorging van de paarden alles het netste en meest passend heeft. Ook originaliteit is belangrijk. We kregen met name complimenten over de strakke afwerking van de proef en ons oog voor detail. Voor mij was het een extra spannende dag, omdat ik 's morgens in Nijkerkerveen examen moest doen en daardoor niet aanwezig kon zijn bij de laatste voorbereidingen. Maar niet voor niets, want ik ben geslaagd en nu dus officieel VCN carrouseljurylid!"

 


StadTiel 07-04-2015
Rozemarijn Groenenboom van rijvereniging Satana heeft met een Gelderse titel op zak al een geweldig seizoen achter de rug met haar Dancing Highlight. Nu mocht ze ook de kringtitel in ontvangst nemen voor de klasse L. Een dag eerder deed ze mee aan de wedstrijd bij haar thuisclub in Erichem en ook hier werd ze twee keer eerste, in de L2/DE met hele hoge punten (226/223). Rozemarijn wordt begeleid door Tamara van der Velden en deze amazone ging zondag naar Velsen-Zuid en deed daarmee aan de subtopwedstrijd. In het ZZ-Zwaar behaalde ze met Adventure meteen twee winstpunten. Zus Natasja maakte op de thuiswedstrijd haar debuut in de M1 met Saint Babette. Wedstrijd rijden heeft voor dit duo even op een lag pitje gestaan vanwege de carrouseltrainingen van de manegeruiters waarmee Natasja het erg druk heeft. Toch sloot dit duo beide proeven winnend af (196/188).

 

 

 

StadTiel 27-01-2015
In Hierden en Wezep vond afgelopen zaterdag voor ponycombinaties de strijd om de Gelderse kampioenstitels plaats. Een aantal ruiters uit deze regio had zich hiervoor weten te plaatsen. Daaronder de veertienjarige Rozemarijn Groenenboom met Dancing Highlight. Aan het einde van de dag mocht deze combinatie het kampioenslint voor de klasse L1 mee terug naar Buren nemen. Onder op het protocol liet de jury noteren: ,,Fantastische combinatie en een getalenteerde amazone." Een opsteker dus voor Rozemarijn: ,,Na afloop van onze proef had ik er een heel fijn gevoel over en was ik heel tevreden. Highlight was heel geconcentreerd op mij en we maakten geen echte fouten. We konden niet wachten op de uitslag, want met Highlight startte ik in Hierden, maar voor mijn Z1-proef met mijn andere pony, Dorello moesten we naar de manege in Wezep, zo'n vijfentwintig minuten verderop. In Wezep hing paarse versiering langs de bakrand en Dorello, die altijd al wat kijkeriger is als Highlight, wilde er helaas niet fijn langs lopen. Natuurlijk was ik daarover best wel teleurgesteld, maar toen kregen we bericht dat ik in Hierden in de prijzen was gevallen en zijn we snel weer daarheen gereden met de auto en de trailer. Daar aangekomen zat ik binnen vijf minuten weer in het zadel van Highlight voor de ereronde. Toen bleek ik ook nog kampioen te zijn geworden! Ik heb Highlight nog geen drie maanden onder het zadel. We hebben hem gekocht in Duitsland, op hetzelfde adres als waar Dorello vandaan komt. Eigenlijk was ik toen we gingen kijken al meteen verkocht. Vanwege de bijzondere palominokleur van Highlight en zijn supermooie bewegingen. Hij was ook heel fijn te rijden. We hebben nog geen dag spijt gehad van deze aankoop. Ik zit in de derde klas van het gymnasium, tweetalig maar ik probeer iedere dag te rijden en het is altijd genieten van allebei de pony's. Ze staan gestald bij manege Satana in Erichem. Daar ben ik begonnen met rijden. Ik kreeg er de kans om te starten met manegepony Starlight, de voormalige Z-pony van Natasja van der Velden. We hebben best veel gewonnen, maar Star werd eigenlijk te oud om nog hogerop te komen. Dus voor haar in de plaats kwam Dorello en vervolgens Highlight. Ik krijg een paar keer in de week privéles van Tamara van der Velden. Van haar heb ik al heel veel geleerd. Zij is zaterdag ook de hele dag mee geweest om mij te helpen op de wedstrijd. We gaan nu oefenen voor de L2 en in die klasse blijven we een poosje, want Highlight is pas vijf jaar oud en we zijn best zuinig op hem."

http://www.stadtiel.nl/lokaal/2953859_.jpg
Foto: Leerlinge Rozemarijn Groenenboom met Dancing Highlight: Gelders Kampioen L1 Dressuur.

 

StadTiel 19-01-2015
Rozemarijn Groenenboom van manege Satana ging een heel eind verder van huis voor een wedstrijd. Zij deed zondag met haar Dancing Highlight mee Hazerswoude-Rijndijk in de klasse L1/DE. Hier werd ze met overmacht eerste (205/206), ter vergelijking de nummer twee had 186 punten op haar protocol staan

 

StadTiel 13-01-2015
De rubrieken Z1 en Z2 werden in handicap verreden. Natasja van der Velden eindigde op Buster twee keer als tweede na twee goede Z2-proeven (218/217). In het dagelijks leven loopt haar vosruin regelmatig in de rijlessen bij manege Satana in Erichem.
Ook bij HC de Lappenheide in Acquoy vond zondag een dressuurwedstrijd plaats. Hier was in de L1/DE een hoofdrol weggelegd voor Rozemarijn Groenenboom van rijvereniging Satana met haar nieuwe troef, de extra bewegende palomino, Dancing Highlight (201/196).

 

StadTiel 06-01-2015
Een jonge amazone die aan de weg timmert is Rozemarijn Groenenboom van Satana. Zij startte in de L1 met haar jonge pony, Dancing Highlight en werd twee keer eerste met hoge punten (213/210). Met haar andere troef Dorello werd ze tweede in de Z1/DE (209). Rozemarijn krijgt les van Tamara van der Velden.
Tevens trots op onze oud-leerlingen Eva Mol en Emma Mol die nu met hun eigen pony's super bezig zijn.

 

14-12-2014
Prijswinnaars dressuurwedstrijd Manege Satana


29-11-2014
Winnares zitcopetitie 2014
Gitte van Gent bij academie Bartels


StadTiel 09-12-2014
Rozemarijn Groenenboom startte in Druten. Rozemarijn is een jonge amazone die met Dorello uitkomt in de Z1/DE. Nu startte ze voor het eerste met haar nieuwe pony, Dancing Highlight. Ze heeft de vierjarige palominoruin pas sinds oktober onder het zadel, maar werd mooi twee keer eerste in de L1 (189/189)

StadTiel 24-11-2014
De zussen Van de Velden uit Erichem hielden de dressuur even voor gezien en gingen met hun paarden, voor het eerst weer sinds september, naar een springwedstrijd in Heteren. Natasja werd eerste in de klasse B met Saint Babette. Sarana mocht in die rubriek aansluiten met Just Call Me Explosion. Dit is een zoon van haar voormalige springpaard Olillie. Sarana deed ook mee met Worldgirl K en hiermee zette ze de klasse L op naam. Dichter in de buurt, namelijk bij Stal Vink in Zoelen vond een dressuurwedstrijd plaats. Deze gold tevens als selectie voor de naderende Indoorkampioenschappen. In de Z1 ging in beide proeven Danielle van Alfen aan kop met haar Dazzling (216/209).

StadTiel 04-11-2014

Bij manege Satana in Erichem kon zondag worden gereden. Liza Mars uit Geldermalsen is hard op weg naar de Z1 en werd met haar schimmelruin Xerez twee keer eerste in de M2 (193/190). Annouk Vermeulen stuurde Dante in de L1 een keer naar het oranje lint (190). Dilay Callaars debuteerde met Haflinger Romy op aansprekende wijze in het M2 door twee keer eerste te worden (191/190). Recent deed deze combinatie Zij deed mee in de klasse B met pony Hannes en werd twee keer eerste. Tevens behaalde zij een winstpunt.

StadTiel 23-09-2014
Adventure van Tamara van der Velden is een zoon van United. Ook hij heeft een aansprekende manier van bewegen en was beide dagen niet te kloppen in de klasse ZZ-Licht (217/216/213/210). De combinatie mag inmiddels overstappen naar het ZZ-Zwaar. Tamara gaat met haar topper regelmatig lessen bij voormalig Olympisch kampioene Coby van Baalen.

StadTiel 15-09-2014
Tijdens Horse Event in deurne werd Gitte van Gent uitgeroepen tot Best Zittende Manege Ruiter van Nederland in categorie 4. Naast mooie medailles en een grote beker won deze amazone van manege Satana in Erichem ook een geheel verzorgde dag bij Acedemy Bartels, inclusief een privéles van Grand Prix-amazone Imke Schellekens-Bartels. Voor Gitte was dit overigens niet de eerste keer dat ze deze titel won. In 2009 pakte zij hem in categorie 2. Inmiddels zijn diverse leerlingen van manege Satana in de afgelopen jaren al hoog geëindigd in de finale. Zoondag plaatste Dilay Callars van dezelfde zich in Beuningen met Romy voor de volgende ronde van de Macrider-Cup. Ze was vooraf zelf bang dat haar Haflinger niet goed genoeg zou zijn, maar ze kreeg alleen maar lovend comentaar op haar protocol. Clubgenote Rozemarijn Groenenboom kwalificeerde zich al eerder met Dorello voor de halve finale van deze cup. Naast dat instructrice Natasja van der Velden het druk heeft met begeleiden van al deze ruiters, vind ze ook nog tijd om zelf te starten. Zij deed bij rijvereniging Ons Genoegen in Beesd mee in de klasse L1 met Indy: ,,het was pas de vijfde wedstrijd van deze pony, die ik rijd voor een eigenaar. We werden toch mooi twee keer eerste met 196 en 197 punten. Daarmee staat de winstpunten teller nu op dertien en in oktober gaan we ons L2 debuut maken.

26 oktober 2014
De Halloween wedstrijd was een groot succes
Foto’s binnenkort op de site.

16 september 2012
Rabobank Concours Kapel-Avezaath
De zussen Van der Velden van manege Satana waren ook weer nadrukkelijk aanwezig. Tamara maakte met Adventure een succesvolle overstap van de klasse M2 naar de Z1 door meteen tweede te worden (208). Natasja behaalde dezelfde klassering in de M1 met prijzenpakker, Freule fan Odingastate (186).

9 september 2012
Tamara vd Velden heeft zich met Adventure geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen in de klasse M2 dressuur.
Zij mocht in het 2e weekend van september starten op de Hippiade in Ermelo.
Zij behaalde daar een 6e plek en mocht daarmee net niet door naar de finale.
Want alleen de beste 5 mochten door.
Een hele goede prestatie, daar zij pas 2 weken van te voren wist dat ze mocht starten.

6 mei 2012
Carrouselteam Satana's (P)ride 1 behaalde een 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap Carrousel-rijden in de F-poule paarden in Leiderdorp.
Daarmee zijn zij gepromoveerd naar de E-poule.

29 april 2012
Carrouselteam Satana's (P)ride 2 behaalde een keurige 7e plaats op het Nederlands Kampioenschap Carrousel-rijden H-poule paarden in Blokker.

22 april 2012
Carrouselteam Satana's Mini (P)ride 1 wordt
NEDERLANDS KAMPIOEN CARROUSEL-RIJDEN in de D-poule pony's in Markelo.
Daarmee promoveren zij naar de C-poule pony's.

15 april 2012
Carrouselteam Satana's Mini (P)ride 2 behaalde op de onderlinge Carrouselwedstrijd in Woudenberg een 8e plaats.

Maart 2012
Instructrice Tamara van der Velden start met Adventure in de klasse M1 op de Nederlandse Kampioenschappen en behalen daar een 13e plaats.

4 maart 2012
Geslaagde demonstratie dag van de vier Carrouselteams op Manege Satana.

Februari
Instructrices Tamara van der Velden met Adventure in de M1 en Natasja van der Velden met Odinga in de L2 hebben zich weten te selecteren voor de Gelderse Kampioenschappen.
Tamara heeft op de Gelderse Kampioenschappen een 4 prijs behaald en daarmee een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen verdiend.
Natasja en Odinga hadden wat last van spanning maar behaalde een 15e plaats en eindigde daarmee in de middenmoot.

10&11 december 2011
Winnares Satana Bokaal 2011: Sarinah Loupatty (235 pnt) met manegepaard Nolly.

3 december 2011
2e selectie wedstrijd L2 dressuur paarden 4e prijs Natasja vd Velden met Odinga.

27 november 2011
L2 dressuur paarden 2x 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga

12 november 2011
op de 1e selectie wedstrijd voor de L2 dressuur paarden heeft Natasja vd Velden met Odinga een 2e plaats met 198 punten behaald

23 oktober 2011
L2 dressuur paarden 2x 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga
L2 dressuur paarden 2 winstpunten behaald Robin ten Have met Carel

22 oktober 2011
Selectiewedstrijd Springen
L springen paarden 1e prijs Sarana vd Velden met World Girl
L springen paarden 3e prijs Sarana vd Velden met Olillie
M springen paarden 2e prijs Sarana vd Velden met World Girl

8 tot 15 oktober 2011
Natasja is op vakantie geweest in Portugal en heeft daar op prachtige Lusitano's gereden. s

11 oktober 2011
ZZ Licht dressuur paarden 1e prijs Tamara vd Velden met Ready or Not

2 oktober 2011
M1 paarden dressuur 1e prijs Fleur Jesse met Zita Cara

18 september 2011
L springen paarden 3e prijs Sarana vd Velden met Olillie en 8e prijs Sarana vd Velden met World Girl K
L2 dressuur paarden 2e prijs Natasja vd Velden met Odinga

11 september 2011
L2 dressuur paarden 1e en 2e prijs Natasja vd Velden met Odinga

29 augustus 2011
L1 dressuur paarden 1e en 2e prijs Natasja vd Velden met Odinga

28 augustus 2011
L2 dressuur paarden 1e en 2e prijs Fleur Jesse met Zita Cara

14 augustus 2011

L1 dressuur paarden 2x 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga 

21 augustus 2011
 
B springen 2e prijs Sarana vd Velden met Phacelia 
L1 dressuur 2e en 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga 
M1 paarden 3e en 1e prijs Tamara vd Velden met Adventure. 


 

31 juli 2011
L1 paarden 2x 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga
Z2 paarden 2x 1e prijs Tamara vd Velden met Ready or Not 

17 juli 2011

L1 paarden 1e en 2e prijs Natasja vd Velden met Odinga

3 juli 2011

Kwart Finale Zitcompetitie te Almere
cat 2 1e prijs Gitte van Gent 150,5 punt
cat 1 2e prijs Marlous Janssen 136,5 punt. 
Beide dames hebben zich daarmee geplaatst voor de volgende ronde:
Op naar de Halve Finale te Deurne op 10 september!

 

Kringkampioen L/M springen: Sarana vd Velden met World Girl K
Daarmee geselecteerd voor de Gelderse Kampioenschappen.

 

3e plaats Kringselectie M1 dressuur: Tamara vd Velden met Adventure
Daarmee geselecteerd voor de Gelderse Kampioenschappen. 
1e reserve voor de Gelderse Kampioenschappen M2 dressuur: Tamara vd Velden met Zatana.

25 juni 2011

L springen 1e prijs Sarana vd Velden met World Girl K 

19 juni 2011

L1 2x 2e Natasja vd Velden met Odinga.

18 juni 2011 kringselectie
 
M1 1e en 2e prijs Tamara vd Velden met Adventure, 
M2 2e prijs Tamara vd Velden met Zatana 

5 juni 2011

L1 paarden 1e + 2e prijs Robin ten Have met Carel. 

5 juni 2011

Regiofinale zitcompetitie te Woudenberg: 
Manege Satana "best zittend ruitersportcentrum". 
Cat 3 1e prijs Denise Leeuw (Hoogste score van de dag)
Cat 2 1e prijs Demi van Meurs 2e prijs Gitte van Gent
Cat 1 1e prijs Marlous Janssen 2e prijs Denise van Wamel.

4 juni 2011

M1 kringselectie 1e + 3e prijs Tamara vd Velden met Adventure

22 mei 2011
Z2 paarden 2x 1e prijs Sarana vd Velden met Patricia 
L1 paarden 2x 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga.

8 mei 2011

F poule NK Carrouselrijden 5e plaats Carrouselteam Satana's (P)ride

1 mei 2011

Z2 dressuur 1e prijs Sarana vd Velden met Patricia
M2 paarden 1e prijs Tamara vd Velden
L1 paarden 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga.

30 april 2011
L springen 4e prijs Sarana vd Velden met Olillie en 7e prijs Sarana vd Velden met World Girl 

23 april 2011

B dressuur 2x 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga
2x 2e prijs Kim van Meurs met Variabel. 
M1 dressuur 2x 1e prijs Tamara vd Velden met Adventure.

17 april 2011

L springen 1e prijs Sarana vd Velden met Olillie.

3 april 2011

L springen 5e prijs Sarana vd Velden met Olillie. 


3 april 2011

3e selectie FNRS Zitcompetitie
Afgevaardigden voor de Regiofinale zijn geworden:
Categorie 1: 1e Denise van Wamel / 2e Marlous Janssen / 3e Christel Waas
Categorie 2: 1e Gitte van Gent / 2e Lieke de Jong / 3e Nikki Jager
Categorie 3: 1e Denise Leeuw / 2e Kim van Ochten / 3e Cecile Kamphuis
Zij zullen zondag 5 juni in Woudenberg strijden voor een plaats in de Kwartfinale.
Zie voor de overige uitslagen: 
Zitcompetitie Uitslagen

2 april 2011

FNRS dressuur wedstrijd --> zie website voor uitslagen.

20 maart 2011
Z2 dressuur 1e prijs Tamara vd Velden met Volumia 
L1 dressuur 2x 2e prijs Robin ten Have met Carel
B dressuur 2x 1e prijs Natasja vd Velden met Odinga.

13 maart 2011

Z2 dressuur 1e en 2e prijs Tamara vd Velden met Ready or Not 

12 maart 2011

L springen 3e prijs Sarana vd Velden met World Girl 
B dressuur 2x 2e prijs Natasja vd Velden met Odinga.

20 februari 2011
Natasja vd Velden & Odinga B dressuur 2x 1e prijs 189&196
Natasja vd Velden en Palinero Z1 dressuur 2e en 1e prijs 199&205

6 februari 2011

FNRS dressuur wedstrijd --> zie website voor uitslagen.

5 februari 2011

Tamara vd Velden Kringkampioen L dressuur

5 februari 2011

1e selectie Zitcompetitie --> zie website voor uitslagen.

22 januari 2011
Sarana vd Velden 1ste prijs Lspringen in Velddriel

15 / 16 januari 2011

L1 Tamara vd Velden Adventure 2x1ste prijs 197 194 
Z2 Tamara vd Velden volumia 2x1ste prijs 204 211 
B Natasja vd Velden Odinga 2x 1ste prijs 205 212

16 januari 2011

Christel Waas mocht, als winnares van de FNRS Zitcompetitie 2010, haar prijs claimen.

 

Een geheel verzorgde dag met les van Olympisch dressuur amazone Imke Schellekens Bartels.
Hiervoor nam zij mee haar lievelings manege paard Nolly en ook was haar instructrice Natasja vd Velden mee. 
Zie ook: 
http://fnrs.nl/ruiters/nieuws.php?id=269

30 / 31 december 2010
Winnares Satana Bokaal 2010: TESSA VOREUX. Gefeliciteerd!