Home page

Bijzonderheden lessen:

Eventuele bijzonderheden worden voor 13:00 op onze website vermeld. Bij temperaturen boven de 30 graden kan het zijn dat wij lessen afmelden of verzetten naar koelere delen van de dag.

Nieuws brief

Wij communiceren steeds meer via email naar onze leden.
Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Mail dan "info aan" naar lessen@satana.nl

Stage lopen bij Manege Satana?


Lees meer over FNRS wedstrijden


Lees meer over KNHS wedstrijden

Zitcompetitie Info


Wij gaan ook dit jaar weer proberen mee te doen aan de FNRS zit-competitie. Tenminste wij, jullie als manege ruiter! ! !

Bij deze wedstrijden rijden jullie met ± 5 personen in de rijbaan een speciale zitproef.

Er is dan een jury die let op:

  • Houding van de ruiter
  • Zit van de ruiter
  • Beenligging van de ruiter
  • Handhouding van de ruiter
  • Juistheid der beenhulpen
  • Juistheid der teugelhulpen

In de speciale zitproeven zijn bijzetteugels, halsverlenger (elastiek), thiedemann teugel of martingaal toegestaan, indien de betreffende FNRS instructeur dit verantwoord vindt. De instructeur beslist welke hulpteugel voor welk paard geschikt is.

Om mee te doen aan de zit-competitie moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Een geldig ruiterpaspoort hebben.
  • Les volgen op een FNRS manege.
  • Minstens 1x hebben deelgenomen aan een FNRS dressuur wedstrijd.

Het inschrijfgeld voor deelname aan de regio- en kwartfinale bedraagt €13,- per deelnemende ruiter.

Categorie indeling 2014

Categorie 0: 5 t/m 9 jaar, afvaardiging regio finale niet mogelijk.
Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, wel in het bezit van een F4 diploma

Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma

Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, wel in het bezit van het F8 diploma

Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus

Categorie 5: Alle leeftijden, in bezit van startpas, afvaardiging regio finale niet mogelijk.


Op 1 april 2014 wordt het niveau van de ruiter gemeten.

Op 1 september 2014 wordt de leeftijd van de ruiter gemeten.

Het maakt niet uit welk F-niveau je hebt. Er is voor iedereen een klasse waarin je kunt meedoen. Je moet echter wel los kunnen stappen, draven en galopperen in een groepje en je moet een stukje zonder beugels draven!

Alle selectie wedstrijd dien je op een ander paard/pony  te rijden, ook als je een eigen paard hebt. Voor iedere selectie dien je 3 paarden / pony’s op te geven waar je nog niet op gereden hebt! Op de dag van de selectie word bekend gemaakt op welk paard / pony je rijdt.

Wie worden er afgevaardigd naar de regio finale?
De beste 3 uit een categorie worden afgevaardigd. Van de punten die je behaald hebt wordt een gemiddelde genomen, zo kiezen we de beste uit.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Natasja, zij weet hier het meest van.Algemene informatie
Om het belang van een goede zit te benadrukken, heeft de FNRS de Zitcompetitie in het leven geroepen. Deze competitie is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Ieder jaar doen er meer ruiters mee en de verwachting is dat ook tijdens de editie van dit jaar weer veel enthousiaste manegeruiters meedoen aan de voorrondes.
               
Ieder deelnemend ruitersportcentrum organiseert een eigen voorronde, waarvoor de manegeruiters zich kunnen opgeven. Het is voor ieder ruitersportcentrum vrij om te bepalen of het de ruiters een speciale zitproef of de bekende F-proef laat afleggen. De ruiter met de beste zit wordt afgevaardigd naar de regiofinales, die op verschillende locaties in Nederland worden gehouden. Iedere manege mag maximaal 3 ruiters per categorie afvaardigen. Tijdens de regiofinales worden de best zittende ruiters geselecteerd voor de kwartfinale. Vervolgens worden na deze kwartfinale in totaal 40 ruiters (10 per categorie) afgevaardigd naar de halve finale tijdens Horse Event in Deurne. Tijdens de finale strijden per categorie 5 ruiters om de titel “Bestzittende Manegeruiter van Nederland”.

Wie mogen er meedoen?
Iedere ruiter van een FNRS ruitersportcentrum en in het bezit is van een geldig ruiterpaspoort, met registratie van deelname aan F-proeven, mag deelnemen aan de FNRS Zitcompetitie. Als je aan deze punten voldoet, kun je bij je ruitersportcentrum vragen wanneer de voorrondes georganiseerd worden.

Prijzen
- Alle ruiters die zich weten te plaatsen voor de regiofinales, ontvangen een toegangskaart voor de halve en hele finales tijdens Horse Event in Deurne.

- De "Bestzittende Manegeruiters van Nederland" winnen een dag bij Academy Bartels met een privé-les.

- Tijdens de regiofinales worden de scores van de ruiters van ieder ruitersportcentrum bij elkaar opgesteld. Het ruitersportcentrum met het hoogst behaalde resultaat is de winnaar en ontvangt een beker voor de bestzittende manege van de regio.

De voorrondes op Manege Satana bestaan uit 3 selectie wedstrijden.
Van de 3 selecties dien je er minimaal 2 te rijden om geselecteerd te kunnen worden voor de regiofinale.
Iedere selectie rijd je op een ander paard/pony, dit zodat je laat zien dat je op meerdere paarden/pony's goed kunt zitten.