Home page

Bijzonderheden lessen:

Eventuele bijzonderheden worden voor 13:00 op onze website vermeld. Bij temperaturen boven de 30 graden kan het zijn dat wij lessen afmelden of verzetten naar koelere delen van de dag.
Vrijdag 26 juni gaan de lessen tussen 13:00 en 18:00 NIET door. De lessen vanaf 18:00 gaan wel door. Kom je niet rijden meld dit dan zsm zodat we eventueel nog wat kunnen samen voegen.

Nieuws brief

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Mail dan "info aan" naar lessen@satana.nl

Stage lopen bij Manege Satana?


Lees meer over FNRS wedstrijden


Lees meer over KNHS wedstrijden

Dressuurles

Dressuur is een populaire tak van paardensport.

Behalve als specialisme wordt dressuur ook als basis van alle andere takken van paardensport gezien.

Het doel van dressuur is op een harmonieuze manier het paard gehoorzaam aan de ruiter te maken. Het is de bedoeling dat het paard op de lichtste aanwijzing van de ruiter het gevraagde uitvoert en dat het zich daarbij prettig voelt. Voor elke discipline in de paardensport is het van belang dat het paard sterk en lenig en onder volledige controle is.

Vandaar dat de groepslessen dressuur gericht zijn.
In de groepslessen wordt op niveau gewerkt aan houding en zit /balans te paard / het bewust worden van de hulpen die de ruiter aan het paard geeft. En hoe het paard daarop reageert.
Indien aan die basis is voldaan kan de ruiter aan het werk gaan met het verbeteren van de souplesse en het verbeteren van de controle over het paard.

Wilt u graag meer weten over paarden en paardrijden?

Het handboek van de FNRS is te koop aan de bar.

In de boekhandel kunt u ook mooie, informatieve boeken vinden.

Manege Satana zelf heeft natuurlijk ook diverse boeken en naslagwerken liggen, waar u naar kunt vragen. Of zoals meer van deze tijd: de zoekmachine op Internet kan ook een uitkomst bieden.